03.12.2018
Trzy zespoły sommelierów ze Stowarzyszenia Sommelierów Polskich obsługiwały Ferment Show - galową kolację, którą zorganizowały 1 grudnia magazyn Ferment i Winicjatywa w warszawskim Pałacu Sobańskich. Zespoły z Warszawy, Trójmiasta i Poznania rywalizowały w plebiscycie na najtrafniej dobrane do dań... czytaj więcej
29.10.2018
Adam Michocki z londyńskiej restauracji The Glasshouse zwyciężył w Konkursie Młodych Sommelierów, organizowanym przez Stowarzyszenie Sommelierów Polskich w Poznaniu. Drugie miejsce zajęła Karolina Nowosadzka z warszawskiej Butchery & Wine, trzeci był Kajetan Zalewski reprezentujący Ale Wino w... czytaj więcej
24.08.2018
Marek Przyborek zdobył tytuł Sommeliera Roku Nowej Zelandii! Ubiegłoroczny Mistrz Polski Sommelierów reprezentował w konkursie restaurację Huami w Auckland. Drugie miejsce zajął Andrea Martinisi z restauracji Grove i Baduzzi w Auckland, trzeci był Maciej Zimny reprezentujący restaurację Noble Rot w... czytaj więcej
28.05.2018
Złoto dla białych! Wszystkie złote medale przyznane w pierwszej edycji konkursu Wino na medal zdobyły białe wina – z Austrii, RPA i Włoch. Białe wina przeważały wśród 72 próbek przesłanych na konkurs przez 14 importerów i producentów. Najliczniej reprezentowane były wina włoskie, ale drugą... czytaj więcej
28.05.2018
Nowym Mistrzem Polski Sommelierów jest Kamil Wojtasiak z warszawskiej restauracji Butchery & Wine. Kamil (59,59 pkt.) pokonał w finale ubiegłorocznego wicemistrza, Macieja Sokołowskiego (46,84 pkt.), który prowadzi własną firmę szkoleniową w Poznaniu oraz Łukasza Głowackiego (40,59 pkt.) z... czytaj więcej
21.05.2018
Degustacja win kalifornijskich „Z Kalifornią do stołu” będzie towarzyszyła finałom Mistrzostw Polski Sommelierów już w najbliższą sobotę, 26 maja, w hotelu Regent w Warszawie. W otwartym dla publiczności finale rywalizować będzie trzech najlepszych sommelierów, wyłonionych podczas eliminacji... czytaj więcej
06.04.2018
Dwa dni, piąta jubileuszowa edycja, 20 prelegentów, 250 uczestników – tak w liczbach zapowiada się Food Service Summit, jedna z najważniejszych konferencji polskiej branży HoReCa, realizowana przez miesięcznik „Food Service”. 23-24 kwietnia 2018 rokuw Łodzi eksperci szukać będą odpowiedzi na... czytaj więcej
06.03.2018
Wszystkich zainteresowanych wstąpieniem w szeregi Stowarzyszenia Sommelierów Polskich zapraszamy na najbliższy nabór, który odbędzie się 27 marca 2018 w Warszawie (Winosfera, ul. Chłodna 31). Dzięki członkostwu można korzystać z profesjonalnych szkoleń, ciekawych wyjazdów oraz brać udział w... czytaj więcej

Nasi partnerzy