13.02.2019
Już 5 marca br. w Małej Warszawie (ul.Otwocka 14) odbędzie się jedna z najważniejszych konferencji dla branży HoReCa - Food Service Summit 2019. Organizatorem 6. edycji konferencji jest magazyn Food Service, wydawany przez VFP Communications. SSP jest patronem wydarzenia. Inspiracją tegorocznego... czytaj więcej
03.12.2018
Trzy zespoły sommelierów ze Stowarzyszenia Sommelierów Polskich obsługiwały Ferment Show - galową kolację, którą zorganizowały 1 grudnia magazyn Ferment i Winicjatywa w warszawskim Pałacu Sobańskich. Zespoły z Warszawy, Trójmiasta i Poznania rywalizowały w plebiscycie na najtrafniej dobrane do dań... czytaj więcej
29.10.2018
Adam Michocki z londyńskiej restauracji The Glasshouse zwyciężył w Konkursie Młodych Sommelierów, organizowanym przez Stowarzyszenie Sommelierów Polskich w Poznaniu. Drugie miejsce zajęła Karolina Nowosadzka z warszawskiej Butchery & Wine, trzeci był Kajetan Zalewski reprezentujący Ale Wino w... czytaj więcej
24.08.2018
Marek Przyborek zdobył tytuł Sommeliera Roku Nowej Zelandii! Ubiegłoroczny Mistrz Polski Sommelierów reprezentował w konkursie restaurację Huami w Auckland. Drugie miejsce zajął Andrea Martinisi z restauracji Grove i Baduzzi w Auckland, trzeci był Maciej Zimny reprezentujący restaurację Noble Rot w... czytaj więcej
28.05.2018
Złoto dla białych! Wszystkie złote medale przyznane w pierwszej edycji konkursu Wino na medal zdobyły białe wina – z Austrii, RPA i Włoch. Białe wina przeważały wśród 72 próbek przesłanych na konkurs przez 14 importerów i producentów. Najliczniej reprezentowane były wina włoskie, ale drugą... czytaj więcej
28.05.2018
Nowym Mistrzem Polski Sommelierów jest Kamil Wojtasiak z warszawskiej restauracji Butchery & Wine. Kamil (59,59 pkt.) pokonał w finale ubiegłorocznego wicemistrza, Macieja Sokołowskiego (46,84 pkt.), który prowadzi własną firmę szkoleniową w Poznaniu oraz Łukasza Głowackiego (40,59 pkt.) z... czytaj więcej
21.05.2018
Degustacja win kalifornijskich „Z Kalifornią do stołu” będzie towarzyszyła finałom Mistrzostw Polski Sommelierów już w najbliższą sobotę, 26 maja, w hotelu Regent w Warszawie. W otwartym dla publiczności finale rywalizować będzie trzech najlepszych sommelierów, wyłonionych podczas eliminacji... czytaj więcej
06.04.2018
Dwa dni, piąta jubileuszowa edycja, 20 prelegentów, 250 uczestników – tak w liczbach zapowiada się Food Service Summit, jedna z najważniejszych konferencji polskiej branży HoReCa, realizowana przez miesięcznik „Food Service”. 23-24 kwietnia 2018 rokuw Łodzi eksperci szukać będą odpowiedzi na... czytaj więcej

Nasi partnerzy